top of page

Tokkelinstrumenten

Bij tokkelinstrumenten tokkel je met vingers op de snaren van het instrument. Het meestbekende tokkelinstrument is natuurlijk de gitaar. Maar ook de harp is een geliefd instrument. Ook elektrische gitaar en basgitaar kan je volgen aan de academie.

Hieronder vind je wat meer informatie over de opleiding en de instrumenten. Klik hier voor de praktische info.

Gitaar - Elektrische gitaar

Een gitaar heeft 6 snaren. Om het instrument correct te leren spelen, krijg je eerst een basisopleiding op een klassieke gitaar. Dit doen we om je het instrument eerst goed te leren kennen, met alle technieken die je nodig hebt. Later komt het akkoordenspel aan bod. Eens je de basis onder de knie hebt kan je met je leerkracht beslissen om elektrische gitaar of bas te leren spelen.

Harp

De harp is een heel oud instrument en je vindt dan ook harpmuziek terug van klassiek over folk, jazz tot popmuziek. 

Starten doe je op een 'klepjesharp', na enkele jaren goed oefenen kunnen sommige leerlingen overschakelen naar een pedaalharp, maar dat hoeft niet … De pedaalharp wordt niet alleen met de vingers bespeeld, maar ook met de voeten. 

Harp wordt zowel door jongens als door meisjes bespeeld - het is immers geen instrument voor doetjes!

Kleine titel

Kleine titel

Waar kan ik les volgen?

Harp kan je volgen in Tielt, op donderdag.

Gitaar kan je enkel volgen in Tielt, op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.

Het precieze uur van de instrumentles wordt afgesproken met de leerkracht. Hij/zij plaatst nieuwe leerlingen in kleine groepjes samen zodat zij ook van elkaar kunnen leren. Uiteraard houdt hij/zij ook rekening met de verschillende agenda's. Nieuwe leerlingen gitaar worden in september samen uitgenodigd om een uur af te spreken.

Wat met een instrument?

Een gitaar zal je zelf moeten kopen. Wacht op het advies van je leerkracht. Hij/zij zal je de nodige informatie geven over welke gitaar je moet aanschaffen. Je brengt ook telkens je gitaar mee naar de les.

We hebben in de academie enkele klepjesharpen te huur. Je hoeft je harp niet mee te brengen naar de les, er staan instrumenten in de academie waarop je les kan volgen.

Heb je nog vragen? Neem dan zeker contact op.

Praktische info
bottom of page