top of page

VOLWASSENEN

Volwassenkoor

Het volwassenkoor van SAMW Tielt heet 'Cantiletum'. Iedere maandag om 19u30 repeteren ze een gevarieerd programma. Je kan vrij instromen of het koor opnemen als onderdeel van je curriculum.

2e graad Muziek

Volwassenen kunnen onmiddellijk starten in de tweede graad Muziek. Deze graad bestaat uit drie jaar Muziekatelier (2u) en instrument (1u). De lessen Muziekatelier zijn twee aansluitende uren en worden gedurende drie jaar op dezelfde avond ingericht.

3e en 4e graad Muziek

Heb je reeds de 2e of 3e graad doorlopen? Dan kan je terecht in de 3e of 4e graad Muziek. In de derde graad volg je 3 uur per week en kan je kiezen uit verschillende opties. Vervolgens volg je in de vierde graad 2 uur per week. 

_MG_5619.jpeg

Specialisatie Muziek

Vanaf of na de 4e graad kan je ook de specialisatiegraad volgen. In deze graad volg je 2 uur naar keuze. Je bespreekt je traject met de leerkracht en directeur. 

2e graad 

3e graad Muziek

4e graad 

Opties Klassiek, Oude Muziek of JazzPopRock

 

3 uur les per week:

  • 1 uur instrument of zang.

  • 1 uur groepsmusiceren of begeleidingspraktijk.

  • 1 uur muzieklab (met diverse keuzes, ook voor volwassenen)

 

In muzieklab bouwen we verder aan de muzikale en culturele vorming. We beluisteren actief muziek, we musiceren samen, we schetsen de theoretische en historische achtergrond en ook compositie krijgt aandacht.

De inhoudelijke invulling is in elke optie uiteraard verschillend. Er zijn aparte lesuren voor volwassenen. De vakken groepsmusiceren en muzieklab kunnen in 1 lesblok gevolgd worden.

Optie Experimentele Muziek

  • Wie hiervoor interesse heeft, neemt contact op met de directie.

 

Welkom in de wondere wereld van de live/studio-electronics muziek, waar we je volledig onderdompelen in dit digitaal (of was het nu analoog?) bad!

Leer hedendaagse DJ-technieken of het remixen van je favoriete song. Zowel notatie-software (Sibelius, Musescore, ….) als DAW’s (Ableton, Reaper, Cubase, Logic, …) komen aan bod. Maak kennis met onmisbare protocollen als MIDI en vind je weg terug in een muziekstudio. Eens je de basisbegrippen onder de knie hebt, staat creëren centraal en surf je als geen ander op je eigen gecreëerde elektronische golven!​

Optie Muziek Beluisteren

  • Op maandag van 19u30-21u30 muziek beluisteren

  • daarnaast 1u naar keuze (met de directeur te bespreken).

 

Muziek is een onuitputtelijke bron van voortdurende verwondering en pure extase. In deze luistercursussen ontsluieren we voor je graag een boek vol geheimen: van het gregoriaans tot vandaag, van opera tot musical, van wals tot tango, van Bach tot Django Reinhardt…​

Optie Muziek schrijven

 3u les per week:

  • 1 uur muziektheorie.

  • 2 uur keuzevakken, te kiezen uit muzieklab of compositie of instrument.

Verzin je zelf liedjes? Ben je nieuwsgierig naar de bouwstenen van de muziek? Wil je je eigen soundtrack maken? Dan ben je hier aan het juiste adres!

bottom of page