top of page

Strijkers

Alle strijkinstrumenten hebben vier snaren, die met een strijkstok (die ook wel eens de "boog" genoemd wordt) bespeeld worden. Om op die snaren verschillende noten te kunnen spelen, druk je de snaren in met je linkerhand. De familie van de strijkers bestaat uit vier instrumenten, van klein naar groot: viool, altviool, cello en contrabas. Bekijk het onderstaande filmpje voor meer uitleg over de strijkinstrumenten. Daaronder staat meer praktische informatie. (klik hier)

Waar kan ik les volgen?

  • Viool en altviool: Tielt (dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag), Meulebeke (maandag), Wingene (woensdag)

  • Cello: Tielt (dinsdag, zaterdag)

  • Contrabas: Tielt (woensdag, zaterdag)

Het precieze uur van de instrumentles wordt afgesproken met de leerkracht. Hij/zij plaatst nieuwe leerlingen in kleine groepjes samen zodat zij ook van elkaar kunnen leren. Uiteraard houdt hij/zij ook rekening met de verschillende agenda's.

Wat met een instrument?

Van elk strijkinstrument bestaan grotere en kleinere maten. Zo bestaan er hele kleine viooltjes, altviolen, cello's en contrabassen voor kinderen vanaf 4 jaar! Ook aan onze academie hebben we enkele van deze kleine instrumenten. Als het instrument te klein geworden is voor de leerling kan hij/zij zonder problemen overschakelen op een groter instrument.

Alle strijkinstrumenten kan je huren in de academie tegen een zeer democratische vergoeding.

Nog vragen? Neem dan even contact op.

Anker 1
bottom of page