top of page

Koperblazers

Alle koperblazers maken klank door hun lippen te laten trillen tegen een koperen mondstuk. Ze zijn ook allemaal gebouwd op hetzelfde principe : een mondstuk, een lange koperen klankbuis en een klankbeker. Met uitzondering van de trombone kennen ze allemaal ook een systeem van ventielen. Ventielen zijn een soort knoppen die door de vingers van één van de handen bediend worden. Ze zorgen er voor dat de buis waardoor de lucht passeert langer of korter wordt. In combinatie met de spanning van de lippen tijdens het blazen op het mondstuk, kunnen hierdoor allerlei verschillende tonen gespeeld worden.

​

In de filmpjes hieronder leggen de verschillende leerkrachten hun instrumenten uit.

Wil je meer praktische informatie: die staat onder de filmpjes. (klik hier)

Trompet - Cornet - Bugel

Hoorn

Laag koper

Koper in Jazz-Pop-Rock

Trombone in Oude Muziek (voor 1700)

Waar kan ik les volgen?

Koper kan je volgen in de volgende vestigingsplaatsen: Tielt (alle dagen), Aarsele (vrijdag), Meulebeke (woensdag), Pittem (vrijdag) en Wingene (dinsdag en woensdag). Het precieze uur van de instrumentles wordt afgesproken met de leerkracht. Hij/zij plaatst nieuwe leerlingen in kleine groepjes samen zodat zij ook van elkaar kunnen leren. Uiteraard houdt hij/zij ook rekening met de verschillende agenda's.

Waar haal ik een instrument?

Je kan in de academie een instrument huren tegen een zeer vriendelijke prijs. Als je verder gevorderd bent, zal je leerkracht helpen bij het kopen van een instrument. Veel harmonie-orkesten en fanfares hebben koperblaasinstrumenten die je kan lenen als je lid bent van hun vereniging. Bij een eventuele aankoop dragen zij ook vaak een steentje bij.

Nog vragen? Contacteer ons met de onderstaande knop

Praktische info
bottom of page