top of page

Slagwerk

Wie voor slagwerk kiest, kiest voor avontuur….

Je ontdekt er allerlei instrumenten uit de hele wereld: drumstel, pauken, xylofoon, djembé, conga's en nog veel meer. 

Binnen het slagwerk kun je verschillende richtingen kiezen, afhankelijk van jouw voorkeur. Meestal starten we met een brede basisopleiding in de richting 'orkestslagwerk'. Daar leer je de basistechnieken op heel veel verschillende slaginstrumenten. De meeste leerlingen starten met het drumstel om dan ook te proeven van pauken, xylofoon en percussie. Later spreek je samen met je leerkracht af in welke richting je best thuishoort: orkestslagwerk, ritmisch slagwerk, melodisch slagwerk of jazz-pop-rock (drums of bvb. vibrafoon).

Bekijk zeker het filmpje om kennis te maken met verschillende slaginstrumenten. Onder het filmpje staat nog wat praktische informatie.

Waar kan ik les volgen?

Alle slagwerklessen gaan door in Tielt, in het slagwerklokaal in de Europahal. Je kan er terecht op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag. Het precieze uur van de instrumentles wordt afgesproken met de leerkracht. Hij/zij plaatst nieuwe leerlingen in kleine groepjes samen zodat zij ook van elkaar kunnen leren. Uiteraard houdt hij/zij ook rekening met de verschillende agenda's.

Wat met instrumenten?

Een drumstel moet je zelf kopen. Doe dit niet meteen, maar wacht even af om te weten of dit echt het instrument is wat je wil doen. Bij startende leerlingen brengt de Sint of de Kerstman vaak een drumstel. Je leerkracht zal je helpen met het kiezen van een drumstel. Afhankelijk van het budget kan dit een nieuw instrument zijn, maar soms ook tweedehands. Je hebt zeker stokken nodig, die koop je zelf in de muziekwinkel of bij de slagwerkleerkracht.

Een xylofoon kan je wel huren in de academie. Dit is vooral voor mensen die kiezen voor melodisch slagwerk of voor slagwerkers die extra xylofoon willen oefenen. Andere instrumenten hoef je zeker niet te kopen.

Nog vragen? Neem zeker contact met ons op

Anker 1
bottom of page