top of page
pexels-leeloo-thefirst-5386754.jpg
Planning Feestweek 100 jaar Academies

Zondag 5 februari

11u

Theater Malpertuis

Lerarenconcert The Roaring Twenties

(i.s.m. Apero con Fuoco)

UITVERKOCHT

Een reis naar de podia van 100 jaar geleden: een wervelende mix van klassiek over jazz tot cabaret, met bekende namen zoals Ravel, Bartok en Stravinsky, maar ook illustere onbekenden zoals Yvain, Johnston en Schulhoff. Actrice Nathalie Dervaux is uw gastvrouw.

Dinsdag 7 februari

19u

Europahal

Toonmoment

laatstejaarsleerlingen SAMW

Laatstejaars brengen hun beste stukken in een doorlopend concert met vrije toegang.

planning hier

Woensdag 8 februari

19u

Europahal

Toonmoment

laatstejaarsleerlingen SAMW

Laatstejaars brengen hun beste stukken in een doorlopend concert met vrije toegang.

Donderdag 9 februari

20u Europahal Tielt

Benefietconcert Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen

(i.s.m. Apero con Fuoco)

Dit orkest met internationale faam staat voor de gelegenheid o.l.v. Dirk Brossé, met als solisten o.a. kapelmeester Yves Segers op dwarsfluit en klarinettisten David Van Maele en Geert Baeckelandt (beiden leerkracht van de academie). Ze spelen werk van Willy Soenen, ere-directeur van de academie, naast werk van Brossé, Navarro en Klaas Coulembier.

Zaterdag 11 februari

Live Electronics en live kunst

8u30 - 11u30

Europahal

Live elektronische muziek en beeldende kunsten inspireren elkaar wederzijds.  

Zaterdag 11 februari

Belleke Trek in de Tieltse straten
 

9u30-11u30

Tieltse straten

Leerlingen bellen aan bij de Tieltse bevolking en verrassen hen thuis met een artistiek geschenk speciaal voor hen gemaakt!

Zaterdag 11 februari

Eerste steenlegging

11u30

Generaal

Maczekplein

Tijdens een ceremonie op het Generaal Maczekplein overhandigen leerlingen uit de klas Schrijven en van de Kunstacademie de 100 eerste stenen aan het Stadsbestuur. Unieke cadeautjes. Een moment van artistieke beleving en verbinding. De symbolische eerste stenen van de nieuwe academie bedacht, gemaakt, ontwikkeld door leerkrachten en leerlingen van de beide academies en met trots over de rode loper vanuit de hoofdschool naar het Generaal Maczekplein gebracht waar op dat moment verhalen worden verteld en een speciaal voor het jubileum gecomponeerde feestmars wordt uitgevoerd. Een brug tussen muziek, woord én beeld. De feestmars wordt uitgevoerd door de bevriende muziekverenigingen uit de Tieltse regio die reeds een eeuw lang onmisbare partner zijn van de academie.

Zaterdag 11 februari

Koffieconcert 1

Koffieconcert 2

Feestconcert 100 jaar Academie

Dansinitiatie en 20's party

14u30 - 15u30

Europahal

16u-17u

Europahal

19u

Europahal

20u

Europahal

De 100 feestkaarsjes van de academie worden uitgeblazen tijdens 2 koffieconcerten en een groot feestconcert. Als apotheose van het feestconcert zetten de combo’s jazzpoprock en meer dan 100 jeugdige zangers de zaal in lichterlaaie. Ze nodigen iedereen uit om de beentjes los te gooien in een aansluitende dansinitiatie en 20’s party!

Zondag 12 februari

Fluit & Klarinetdag (i.s.m.Vlamo) gratis concerten

Slotconcert

Vanaf 13u

Europahal

17u15

Europahal

Twee blaasinstrumenten uitgelicht.

Muzikanten over heel België en zelfs over de landsgrenzen heen verzamelen om samen hun talenten en skills uit te wisselen. Leerlingen en professionele muzikantenen wisselen hun ideeën uit in de masterclasses. In de namiddag worden die getoond aan het grote publiek, met een spectaculair slotconcert als afsluiter.

bottom of page