top of page

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2022

In de steigers!

De komende maand staan weer heel wat projecten in de steigers. We nodigen heel wat mensen uit: gaande van saxofonisten, over gitaarorkesten, tot de Sint! Leerlingen en leerkrachten stomen zich klaar voor tal van uitvoeringen en toonmomenten.

In deze nieuwsbrief lichten we onder andere enkele van de komende projecten toe. 

Brandpreventie oefeningen

Beide Tieltse academies werken aan de veiligheid van alle leerlingen, leerkrachten en bezoekers. In de week van 14 tot 19 november houden ze op alle vestigingsplaatsen ofwel brandoefeningen (met brandalarm) of evacuatiewandelingen (zonder brandalarm). Daarbij willen ze de leerlingen vooral een opfrissing geven van de procedures, sensibiliseren rond brandveiligheid en de route naar de verzamelplaats in groep afleggen. (Ouders van) leerlingen met gevoelige oren mogen dit doorgeven via Bart.Snauwaert@tielt.be, opdat we hier waar nodig rekening mee kunnen houden.

Sax-ontmoetingsdag en concert

Op woensdag 16 november organiseert onze academie een Sax-ontmoetingsdag in De Fontein te Pittem. Hiervoor hebben we de medewerking van het Belgian Saxophone Ensemble, waarvan onze leerkracht Ann Verschuere lid is.

Doorheen de namiddag zijn er verschillende workshops voor de leerlingen saxofoon uit zowel de optie klassiek als Jazz-Pop-Rock.

's Avonds om 18u30 is er een gratis toegankelijk slotconcert. Daar zal niet alleen leerkracht klassieke saxofoon Ann Verschuere het beste van zichzelf geven met het Belgian Saxophone Ensemble. Ook leerkracht saxofoon JPR Steven Delannoye zal het ensemble vergezellen als solist in het concert twaalf+

FB_IMG_1667245747260.jpg

Hoor Wie Zingt Daar...

We hebben een geheimpje klaar voor jullie...

Wist je het al? Wist je dat de Sint komt? En wist je dat hij naar Tielt komt?

De kinderen van de klassen podiumkriebels, Muziekatelier 1 en 2, en enkele woordkunstenaars weten het al eventjes. Zij zijn in de grootste geheimhouding al een poosje bezig met de voorbereiding op zijn komst. 

De Sint vond immers twee keer een gaatje in zijn drukke agenda en komt op zaterdag 3 en zondag 4 december naar het Gildhof in Tielt. Wij verwelkomen hem met gesmeerde stem en onze mooiste glimlach.

Het concert is gratis toegankelijk, maar wegens het grote aantal deelnemers zijn het aantal plaatsen beperkt. Je kan vanaf zondag 13 november om 14u je plaatsen reserveren op samw.academietielt.be

20221021_Schooljaar22-23_Sint-...-hoor-wie-zingt-daar_FinalVersion.png

Apéro Con Fuoco

Binnenkort zijn er opnieuw twee voorstellingen van Apéro Con Fuoco.
De eerste is komende zondag 13 november met het gitaarorkest Allegría onder leiding van Leerkracht Charlotte Lammertijn. Tabe Allaert, Laureaat van onze academie, zal ook een solistische rol vervullen. Voor dit concert zijn slechts een tiental kaarten meer beschikbaar.

Op 11 december is het de beurt aan Lara Cannaert (zang), Lisa Parmentier (viool) en Fran Vancoillie (harp) om een het podium in te nemen. Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met de Lions Club Tielt.

VLAMO Kinderplay-in 2022

Leerkrachten Thari Verloove en Louis Snauwaert, en laureate Anthea Deblaere verzorgen in samenwerking met VLAMO een Kinderplay-in op 28 december. Het is een activiteit voor alle startende muzikantjes (2e graad). Ze zullen samen met de kinderen musiceren en aan het eind van de dag wordt er afgesloten met een slotconcertje.

Inschrijven kan tot eind november. Meer info vind je hier terug.

Wat te doen?

Heb je naast het vele studeren nog tijd om een voorstelling mee te pikken? Dan stellen we je graag voor aan onderstaande voorstellingen waarin leerlingen en/of leerkrachten van de academie zullen schitteren.

Je kan deze en komende evenementen steeds raadplegen op de website onder de rubriek evenementen.

 • 13 november: Apéro Con Fuoco met Gitaarorkest Alegria en Tabe Allaert, laureaat SAMW Tielt o.l.v. leerkracht Charlotte Lammertijn

 • 16 november: Sax-ontmoetingsdag met slotconcert om 18u30 i.s.m. Belgian Saxophone Ensemble en leerkrachten Ann Verschuere en Steven Delannoye

 • 24 november: Symfonieorkest Vlaanderen met EMPEROR

 • 25 november: Freedom Club in Theater Malpertuis

 • 25 november: Voorleesavond in Bibliotheek Tielt met medewerking van leerlingen Woord in het thema 'Lezen is een feest'

 • 2 december: Orchestre National de Lille - La Petite Sirène de Zemlinsky

 • 3 december: Sint concert - Hoor Wie Zingt Daar... Door leerlingen van onze academie

 • 3 december: Mijn Broer The Walrus in Theater Malpertuis

 • 4 december: Sint concert - Hoor Wie Zingt Daar... Door leerlingen van onze academie

 • 11 december: Apéro Con Fuoco met laureaten Lara Cannaert (zang), Lisa Parmentier (viool) en Fran Vancoillie (harp)
   

Geeft jouw vereniging binnenkort een grandioze voorstelling? Laat het ons op tijd weten, dan maken we hier ook een vermelding van!

bottom of page